Block Element not working in Outlook.com.

Everything about using Adblock Plus on Mozilla Firefox, Thunderbird and SeaMonkey

Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Fri Jan 26, 2018 11:50 pm

FF Quantum 58.0
ABP Development Build

In OL mail, there are two elements I can successfully highlight and create a filter for, but they aren't being blocked.
It looks like I can also highlight the entire right-side ad, when right clicking the message below.
I don't want to block "logout."

In lower left corner is a black bar that offers: "Upgrade to Premium."
In upper right, under an OL mail logo is this offer: "It looks like you're using an ad blocker.
To maximize the space in your inbox, sign up for Ad-Free Outlook."

The black bar takes two tries for the text and the box (I only did the text, so far).
Same with the text on the right - the logo and the text.

These are the custom filters, as far as I know:
outlook.live.com###\5f ariaId_20
outlook.live.com##.__Microsoft_Owa_Adsbar_templates_cs_5.ms-fwt-r.ms-font-color-black
outlook.live.com##._n_w3.o365button.o365buttonOutlined.ms-font-m.ms-fwt-sb.ms-fcl-w.ms-bgc-tp.ms-bcl-tp.ms-bgc-td-f.ms-bcl-tdr-f

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby mapx » Sat Jan 27, 2018 12:04 am

test
Code: Select all
outlook.live.com##.o365buttonOutlined.o365button
outlook.live.com##.notificationBarSlideIn
outlook.live.com##[class*=Adsbar]
User avatar
mapx
 
Posts: 21823
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Mon Jan 29, 2018 4:58 pm

I can't wait to add these.

Thank you,, mapx.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Mon Jan 29, 2018 8:40 pm

I am shocked to report that these don't work.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby mapx » Mon Jan 29, 2018 10:32 pm

Do you see
Code: Select all
https://outlook.live.com/owa/


in the address box ?

Are you using normal outlook or beta one ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21823
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Mon Jan 29, 2018 11:13 pm

Yes.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby mapx » Mon Jan 29, 2018 11:19 pm

Well, strange, working fine for me.

Did you add correctly the filters ? 3 distinct filters ?

Try as well disabling all other addons, keep only ABP and test again.
User avatar
mapx
 
Posts: 21823
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Tue Jan 30, 2018 1:43 am

Yes, I added them correctly (edit filter > add filter > save).
When I copied them in bulk the first time, they were entered correctly anyway, but I deleted and started over because *why not*?
Filters are updated and I only am using EasyList, EasyPrivacy, and Fanboy's Annoyances.

I disabled the only other add-on and refreshed OL.
For a few moments, only the Upgrade to Premium was showing, but a few moments later, the
annoying message (It looks like you're using...) returned.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Tue Jan 30, 2018 2:01 am

Is it conceivable that the other outlook filters are competing with the three you just gave me?

These are the twelve filters:
outlook.live.com###\5f ariaId_20
outlook.live.com##.__Microsoft_Owa_Adsbar_templates_cs_5.ms-fwt-r.ms-font-color-black
outlook.live.com##.__Microsoft_Owa_Adsbar_templates_cs_4.ms-fcl-nsa.owaimg.ms-Icon--outlook
outlook.live.com###_ariaId_22
outlook.live.com##._fc_4.o365buttonLabel._n_v3
outlook.live.com##._n_u3.o365button.o365buttonOutlined.ms-font-m.ms-fwt-sb.ms-fcl-w.ms-bgc-tp.ms-bcl-tp.ms-bgc-td-f.ms-bcl-tdr-f
outlook.live.com##._n_w3.o365button.o365buttonOutlined.ms-font-m.ms-fwt-sb.ms-fcl-w.ms-bgc-tp.ms-bcl-tp.ms-bgc-td-f.ms-bcl-tdr-f
outlook.live.com##.__Microsoft_Owa_Adsbar_templates_cs_8
outlook.live.com##._n_15
outlook.live.com##.o365buttonOutlined.o365button
outlook.live.com##.notificationBarSlideIn
outlook.live.com##[class*=Adsbar]

I thought I only had nine (or six) filters, until I ran a FIND search. I found three groupings of outlook.live.com, instead of one, which is what I would expect.
Wouldn't I?

I think the additional filters are in groupings that Block Element actually added. Apparently Outlook is working hard (and succeeding) at defeating my attempts.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby mapx » Tue Jan 30, 2018 9:38 am

Try only my filters: working for me, tested in ABP and uBo.
User avatar
mapx
 
Posts: 21823
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Tue Jan 30, 2018 3:11 pm

I will, when I get back to my computer.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Tue Jan 30, 2018 8:44 pm

I followed your instructions.

It didn't work BUT, there is a conflict with FF and Outlook.com (both parties aware) and in order to tolerate using OL, I switched to the beta version. At this point, it no longer has OWA in the search bar.
It is now just this: https://outlook.live.com/mail/

When I switch back to the non-beta version, it works fine (so far).

It works fine still in the original outlook page (w/owa), but if you have a solution for the beta version, I would appreciate it.
Mozilla said there won't be a quick fix -as evidenced by today's update.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Wed Jan 31, 2018 7:58 pm

mapx,

Did you read my follow-up?

I have to use outlook.com beta version until FF fixes the bug.
Have you got a solution for the non-owa url?

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby mapx » Wed Jan 31, 2018 8:35 pm

Mozilla said there won't be a quick fix -as evidenced by today's update.


where did you read it ?

When I switch back to the non-beta version, it works fine (so far).


confusing: it works fine ?! why using beta then ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21823
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Block Element not working in Outlook.com.

Postby Marco » Thu Feb 01, 2018 7:19 pm

I read it at the FF forum. Do you want a link?

Outlook isn't working properly as an email program, which is why they recommended using beta.
When you open a mail, it kicks you out somewhere further down in inbox.
Can't click on most links.

On top of that, I just opened outlook (in owa) for the first time today.
Both elements (Upgrade to Premium & It looks like you're using an adblocker...) are back.
I refreshed filters, to no avail.

Thank you.
Marco
 
Posts: 106
Joined: Sat Dec 12, 2015 9:55 am

Next

Return to Adblock Plus for Firefox support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests