YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Everything about using Adblock Plus on Google Chrome

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby Zeak » Thu Mar 10, 2016 1:06 am

Interestingly, the same error happens with other ad blockers
Zeak
 
Posts: 13
Joined: Wed Mar 09, 2016 10:43 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby Terkoz » Thu Mar 10, 2016 3:42 am

Just to confirm I'm now having the exact same problem. I believe it may be something youtube has changed because until about a week or so ago I was using Firefox and ABP and when loading youtube pages videos would just sit there doing nothing for the duration of the add before starting. It was iritating me so I switched to chrome but now I'm getting that same delay before each video but this time it shows the error message before starting.
Terkoz
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 10, 2016 3:38 am

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby jmarioneaux » Thu Mar 10, 2016 8:25 am

It is happening to me now what do you all think is the problem.
jmarioneaux
 
Posts: 1
Joined: Thu Mar 10, 2016 8:24 am

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 9:41 am

read the thread and try all the indications.
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby Clappie » Thu Mar 10, 2016 2:20 pm

Also been happening for me since yesterday. I have tried everything you have posted. Nothing works. I am not alone about this, and neither is the other guys here.

There is discussion on Reddit going about it right now. It all seems to have begun yesterday the 9th of March.

https://www.reddit.com/r/youtube/commen ... _on_every/

Hope it's something that can be fixed, because this is extremely annoying.

EDIT: Everything works fine as long as I don't have any adblocker enabled (Ublock, Adblock Plus, etc)

As soon as I disable them, videos work fine, though it does show the ad then of course.

This problem also only occurs on videos which have ads on them, and the "An Error has occured" message, only lasts as long as an Ad would have been. Video works afterwards.

So it IS something with the Ad blockers and Ads on youtube clashing weirdly.
Clappie
 
Posts: 23
Joined: Thu Mar 10, 2016 2:17 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby SadeRat » Thu Mar 10, 2016 2:25 pm

I am having the same issue. Videos with ads show "An error has occurred. Please try again later." for the duration of the ad and then the video plays.

I am using Windows 10
I am using Chrome version 49.0.2623.87 m
I am using Adblock Plus version 1.11
I am using the standard EasyList filter list, and it is up to date
I have no custom filters
I have tried clearing the cache and cookies
I have disabled all other extensions
I have deleted the Youtube chrome app
Videos run "fine" with Adblock disabled.

None of the suggestions have worked to correct the problem.
Last edited by SadeRat on Thu Mar 10, 2016 2:27 pm, edited 1 time in total.
SadeRat
 
Posts: 4
Joined: Thu Mar 10, 2016 2:15 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:26 pm

it happens also for some users without any adblocker (as I can read on reddit)
I can't reproduce the issue.
An example video where you get such issue ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:28 pm

or ... it's happening only in some specific regions ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:30 pm

Could you go into console (press ctrl-shift-J) when you get the error ? see if there is some error in the console
Does it happen in windows systems or mac systems ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby SadeRat » Thu Mar 10, 2016 2:40 pm

This is my console output from just before the error (navigating to a video) to just after the video finally starts playing

Navigated to https://www.youtube.com/watch?v=dZBoiW460nU
base.js:285 GET https://www.youtube.com/get_video_info? ... bQ&cpn=ZlA…8&cplayer=UNIPLAYER&cbr=Chrome&cbrver=49.0.2623.87&cos=Windows&cosver=10.0 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTnj @ base.js:285pj @ base.js:289h.pr @ base.js:3717h.vo @ base.js:4264nM @ base.js:1591qM @ base.js:1592FM @ base.js:1599h.af @ base.js:5975h.kd @ base.js:5350h.play @ base.js:4790u0.show @ base.js:5195h.WC @ base.js:5233(anonymous function) @ base.js:2519
base.js:237 GET chrome-extension://enhhojjnijigcajfphajepfemndkmdlo/cast_sender.js net::ERR_FAILEDHh @ base.js:237Nh @ base.js:238(anonymous function) @ base.js:238c.onerror @ base.js:236
base.js:237 GET chrome-extension://fmfcbgogabcbclcofgocippekhfcmgfj/cast_sender.js net::ERR_FAILEDHh @ base.js:237Nh @ base.js:238(anonymous function) @ base.js:238c.onerror @ base.js:236
s.youtube.com/api/stats/qoe?event=streamingstats&cpn=ZlAu8TVIstdjZ3nu&el=ad…t.net:0.000:backend.gvi;rc.0&bh=0.078:0.000&bat=0.078:0.99:1&vis=0.078:0:1 GET https://s.youtube.com/api/stats/qoe?eve ... 8TVIstdjZ3…est.net:0.000:backend.gvi;rc.0&bh=0.078:0.000&bat=0.078:0.99:1&vis=0.078:0 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
base.js:239 GET chrome-extension://fjhoaacokmgbjemoflkofnenfaiekifl/cast_sender.js net::ERR_FAILEDMh @ base.js:239Nh @ base.js:238(anonymous function) @ base.js:238
watch.js:88 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... how_ads.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTTHa @ watch.js:88gIa @ watch.js:107jIa @ watch.js:95x @ scheduler.js:15r.F @ scheduler.js:16
spf.js:15 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... nion_ad.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTWa @ spf.js:15Pa @ spf.js:13kb @ spf.js:22g.Cc @ base.js:129jIa @ watch.js:95x @ scheduler.js:15r.F @ scheduler.js:16
jsapi?autoload={"modules"%3A[{"name"%3A"ads"%2C"version"%3A"1"%2C"callback"%3A"(function(){})"%2C"p…:22 GET https://www.google.com/uds/api/ads/1.0/ ... ntent.I.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTgoogle.loader.f @ jsapi?autoload={"modules"%3A[{"name"%3A"ads"%2C"version"%3A"1"%2C"callback"%3A"(function(){})"%2C"p…:22(anonymous function) @ jsapi?autoload={"modules"%3A[{"name"%3A"ads"%2C"version"%3A"1"%2C"callback"%3A"(function(){})"%2C"p…:53
pubads_impl_81.js:8 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... nion_ad.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTcc @ pubads_impl_81.js:8h.ka @ pubads_impl_81.js:248h.enable @ pubads_impl_81.js:29(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:42F @ pubads_impl_81.js:9hf @ pubads_impl_81.js:42(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:42(anonymous function) @ watch.js:99ud.push @ pubads_impl_81.js:17(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:263(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:264
pubads_impl_81.js:264 GET https://tpc.googlesyndication.com/safef ... ainer.html net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:264(anonymous function) @ pubads_impl_81.js:264
spf.js:15 GET https://static.doubleclick.net/instream/ad_status.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTWa @ spf.js:15Pa @ spf.js:13kb @ spf.js:22g.Cc @ base.js:129XHa @ watch.js:91k @ base.js:85
common.js:434 GET https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/id net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTrda @ common.js:434g.J @ common.js:438(anonymous function) @ common.js:886g.em @ common.js:319dfa @ common.js:885g.pu @ common.js:891k @ base.js:85

Some example videos where I get the issue:

https://www.youtube.com/watch?v=dZBoiW460nU
https://www.youtube.com/watch?v=Uo81UqO54dg
https://www.youtube.com/watch?v=BaOfBQ5uw6M
https://www.youtube.com/watch?v=iKMBZ06xnqc
https://www.youtube.com/watch?v=QhguTInUMms
https://www.youtube.com/watch?v=byPZC9ifULc
https://www.youtube.com/watch?v=7H1eUlzKmPk
https://www.youtube.com/watch?v=67dh_2mlOdA
https://www.youtube.com/watch?v=dvkDKucAI1M

Every monetized video which would normally play an ad before the video has this problem.
SadeRat
 
Posts: 4
Joined: Thu Mar 10, 2016 2:15 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby Clappie » Thu Mar 10, 2016 2:47 pm

base.js:3429 GET https://pubads.g.doubleclick.net/gampad ... zs=300x250%…g&eid=31061773&adk=744462595&frm=0&afvsz=450x50%2C468x60%2C480x70&fbidx=-1 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTh.send @ base.js:3429EZ @ base.js:2388ofa @ base.js:2384PZ.A @ base.js:5034RZ @ base.js:2409(anonymous function) @ base.js:5033QW @ base.js:2207(anonymous function) @ base.js:2205dd @ base.js:85h.$ @ base.js:3139h.gx @ base.js:3153
pagead2.googlesyndication.com/pagead/gen_204?rt=xfp&lid=17&e=31061773&id&c=1726740464226220&domain=www.youtube.com:1 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... outube.com net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
watch.js:88 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... how_ads.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTTHa @ watch.js:88gIa @ watch.js:107jIa @ watch.js:95x @ scheduler.js:15r.F @ scheduler.js:16
base.js:3429 GET https://pubads.g.doubleclick.net/gampad ... zs=300x250%…g&eid=31061773&adk=744462595&frm=0&afvsz=450x50%2C468x60%2C480x70&fbidx=-1 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTh.send @ base.js:3429EZ @ base.js:2388(anonymous function) @ base.js:2383(anonymous function) @ base.js:2386dd @ base.js:85h.$ @ base.js:3139ln @ base.js:448sn @ base.js:450h.OB @ base.js:3433h.Eq @ base.js:3432
pagead2.googlesyndication.com/pagead/gen_204?rt=xfp&ec=6&lid=18&e=31061773&id&c=1726740464226220&domain=www.youtube.com:1 GET https://pagead2.googlesyndication.com/p ... outube.com net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT
base.js:285 GET https://www.youtube.com/get_video_info? ... 7U&cpn=D88…08&cplayer=UNIPLAYER&cbr=Chrome&cbrver=49.0.2623.75&cos=Windows&cosver=6.1 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENTnj @ base.js:285pj @ base.js:289h.pr @ base.js:3718h.vo @ base.js:4265nM @ base.js:1591qM @ base.js:1592FM @ base.js:1599h.af @ base.js:5976h.kd @ base.js:5351h.play @ base.js:4791u0.show @ base.js:5196h.WC @ base.js:5234(anonymous function) @ base.js:2519
s.youtube.com/api/stats/qoe?event=streamingstats&cpn=D88lQwbfei3vsd4v&el=ad…fest.net:0.000:backend.gvi;rc.0&bh=0.015:0.000&bat=0.015:1:1&vis=0.015:0:1 GET https://s.youtube.com/api/stats/qoe?eve ... Qwbfei3vsd…nifest.net:0.000:backend.gvi;rc.0&bh=0.015:0.000&bat=0.015:1:1&vis=0.015:0 net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

This is the error I keep seeing.

Videos it happens at:

https://www.youtube.com/watch?v=uyUKKfht5WU
https://www.youtube.com/watch?v=kRSTecPTX-U
https://www.youtube.com/watch?v=II9lhZS1RnI
https://www.youtube.com/watch?v=pQDOn6d0yy4
https://www.youtube.com/watch?v=T5P-u-5WCkc

And these are just few of many.
Last edited by Clappie on Thu Mar 10, 2016 2:48 pm, edited 1 time in total.
Clappie
 
Posts: 23
Joined: Thu Mar 10, 2016 2:17 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:48 pm

weird, I tested some videos, here is starting immediately, no delay, no error.

windows system or mac system ?
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby Clappie » Thu Mar 10, 2016 2:50 pm

I have windows 7 Home Premium.

Also I live in Denmark, if it is something about regions.
Clappie
 
Posts: 23
Joined: Thu Mar 10, 2016 2:17 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:50 pm

I tested also a US IP, still no issue
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: YouTube now shows "An error has occurred" while ads running

Postby mapx » Thu Mar 10, 2016 2:51 pm

Could you temporarily disable all your security software ? keep enabled only windows default firewall.
Test again.
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

PreviousNext

Return to Adblock Plus for Chrome support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests