Page 3 of 5

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Sun Sep 29, 2013 7:57 am
by Canadian Dude
I had the same problem, couldn't figure out the cause for the longest time! I was flashing different roms and realized mms would work until I installed ABP. I can confirm that changing the MMS port to 8080 works, I am on the rogers network. Thanks for the tip!

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Sun Oct 13, 2013 4:56 pm
by nerdwaller
Confirmed on Verizon MotoX (Rooted). Discovered this after checking if I could send in Safe Mode and digging down from there. Uninstalled ABP and it works fine.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Wed Oct 16, 2013 7:30 pm
by tggrng123
Is there any fix to this yet?!

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Wed Oct 16, 2013 8:38 pm
by gitman
yea, don't run adb lock when you MMS ;-)

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Wed Oct 16, 2013 8:59 pm
by tggrng123
gitman wrote:yea, don't run adb lock when you MMS ;-)

That's not a fix; it's a solution that should be a last resort. Besides, simply telling it to stop blocking (even rebooting afterwards) does not work.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Sat Oct 26, 2013 8:32 am
by risingevil
Looks like this is a long standing issue with no solutions in sight.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Thu Nov 28, 2013 6:13 pm
by ogboot
This is a deal killer for me. I love ABP but it's been a waste of storage space on my phone since I discovered it was blocking MMS. I keep coming back every few days to see if it's resolved by there's no mention.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Wed Dec 11, 2013 9:12 pm
by gitman
what's more troubling is not so much the lack of a solution, but an apparent lack of interest from the developers in even troubleshooting the issue with the very folks reporting the problem.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Fri Dec 13, 2013 10:36 am
by prl77
Yes, exactly. Well, I'm happy to say this is no longer a problem for me as of yesterday since I moved to AdAway. Works actually better than ABP and without the crippling side effects.
Still using ABP on the desktop where it shines and I've donated to the project twice already, but the Android solution sucks.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Wed Dec 18, 2013 9:48 pm
by theclash150
Just figured I'd drop in to help a few fellas out. As per post #10 in the this thread (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2423770) try changing your port settings under APN settings. I'm on AT&T with a Nexus 5 and changed port 80 to 8080 and everything is working wonderfully again with ABP enabled. Good luck!

Re: [change port 80 to 8080] Android MMS don't work

PostPosted: Mon Jan 20, 2014 6:23 am
by Bifur
Confirmed on my rooted S3 as well. Uninstalled abp until issue resolved.

Re: [change port 80 to 8080] Android MMS don't work

PostPosted: Mon Jan 20, 2014 9:50 am
by mapx
Bifur wrote:Confirmed on my rooted S3 as well. Uninstalled abp until issue resolved.


confirm what ? did you change from 80 to 8080 ?

Re: [change port 80 to 8080] Android MMS don't work

PostPosted: Thu Jan 23, 2014 4:50 am
by Omega
Cannot change from 80 to 8080 on Rogers. I cannot send MMS. Out with this app.

Re: Android MMS don't work when ABP is active

PostPosted: Fri Feb 07, 2014 5:10 am
by madLyfe
theclash150 wrote:Just figured I'd drop in to help a few fellas out. As per post #10 in the this thread (http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2423770) try changing your port settings under APN settings. I'm on AT&T with a Nexus 5 and changed port 80 to 8080 and everything is working wonderfully again with ABP enabled. Good luck!


i have the same setup, nexus 5 on att and i changed the MMS apn setting to 8080 and everything works again..

Re: [change port 80 to 8080] Android MMS don't work

PostPosted: Tue Feb 11, 2014 6:33 pm
by hawaiiguy
I've been struggling with this matter for months since I got an s4 and changed to tmo. MMS would sit in sending mode until turning WiFi off. Finally I started reflashing my roms and carefully installing my apps to find the culprit and it was abp. I'm now looking for the best alternative to abp.