Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Everything about using Adblock Plus on Opera

Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Enig123 » Wed Sep 18, 2013 5:55 pm

Adblock Plus for Opera 1.5.5, Opera 16.0.1196.73

When open a subpage from main page, Adblock Plus will not work in the first place, ads still pop up. After refresh the subpage, it started to work.

I guess it's a bug of Adblock Plus.
Enig123
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:50 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby MonztA » Thu Sep 19, 2013 10:19 am

You mean when you open Opera and the website that opens automatically has unblocked ads?
MonztA
ABP IT Officer
 
Posts: 3957
Joined: Mon Aug 14, 2006 12:18 am
Location: Germany

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby guesst » Fri Sep 20, 2013 5:15 am

I'm having a similar issue, but it mostly has to do with pages that open as pop ups.
For instance on this site http://live24.gr , radio stations open as pop-ups and all show ads when you first open them. Even if you middle click and open them inside a tab they still show ads. Refreshing the pop-up, or the tab removes the ads.
guesst
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Enig123 » Fri Sep 20, 2013 7:11 pm

MonztA wrote:You mean when you open Opera and the website that opens automatically has unblocked ads?


No. It's a page opened when I clicked the link of the main page.
Enig123
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:50 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Enig123 » Fri Sep 20, 2013 7:14 pm

To be more specific, the Adblock Plus failed to apply to left-clicked popup subpages. It do work with right-click then opened subpages.
Enig123
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:50 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Keitan » Wed Sep 25, 2013 1:42 pm

Same problem for me. If I open a link (with feedly for example), adblock doesn't work on this page.
Keitan
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Enig123 » Fri Sep 27, 2013 7:09 pm

Let me get things more clear.

There's two ways to open an url link from main page with Opera or any other browsers: 1, left click the link; 2, right click the link then click 'Open Link in New Tab'.

What I've found the problem is, at least for some website, when opened link with method 1, abp may not be fully applied to the newly opened page, while with method 2, there's no problem at all.

I hope that will give some hints for the developers to find the potential bugs.
Enig123
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:50 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby guesst » Sat Sep 28, 2013 12:10 am

Also, I tried the other Adblock and found out that the same problem exists. Maybe it has something to do with Opera then?
guesst
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Enig123 » Mon Sep 30, 2013 10:01 pm

Opera dose not responsible for ad block features. So I guess it's a problem of Adblock itself.

Hope developers can fix it ASAP.
Enig123
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 18, 2013 5:50 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby guest » Fri Oct 18, 2013 11:13 am

Is this on the fix list, or should we just use Chrome?
guest
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby quest(ion) » Fri Oct 18, 2013 9:53 pm

Another example: http://www.ampparit.com

Left click any news link here and notice that no ads are blocked in newly opened tab.
Right click and "Open link in new tab": everything works as it should.

Maybe this has something to do with target=_blank?
quest(ion)
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby guest » Mon Mar 03, 2014 10:14 am

Any news on this? Is it an Opera specific issue? The problem exists on 21 dev last time I checked.
guest
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby mapx » Mon Mar 03, 2014 10:18 am

if you are talking about ads on startup pages this is an old chromium issue (the extensions are initialized after loading the startup pages)
User avatar
mapx
 
Posts: 21947
Joined: Thu Jan 06, 2011 3:01 pm

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby Guest » Mon Mar 03, 2014 11:02 am

mapx wrote:if you are talking about ads on startup pages this is an old chromium issue (the extensions are initialized after loading the startup pages)


No... I'm talking about when you click certain link that open pop-ups, ads aren't blocked on them. Refreshing the pop-up blocks the ads. Chrome doesn't have this issue, I've tested it. Opera has this problem with both adblockers available (ABP and Adblock) that's why I'm guessing that it's an Opera specific issue. Apparently Opera does something in a different way than Chrome, in this case.

example url: live24.gr
just open a radio station. It opens in a pop-up window with ads, refreshing blocks them.

Same thing happened the other day when clicking the "watch on Youtube" button on an embedded video. The youtube page had ads, and needed a refresh to block them.
Guest
 

Re: Adblock Plus does not work firstly when open subpages

Postby snoack » Wed Mar 05, 2014 8:15 pm

I can reproduce that. However it seems to be fixed with one of my patches, which is currently under review.
snoack
ABP Developer
 
Posts: 162
Joined: Tue Aug 13, 2013 7:45 pm

Next

Return to Adblock Plus for Opera support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests